Sustav radio veza u kriznim situacijama okuplja licencirane radioamatere za djelovanja u sustavu zaštite i spašavanja u sklopu Hrvatskog radioamaterskog saveza.

Koordinator SRVKS-a u HRS-u
Tihomir Štrekelj 9A7GA

Zamjenik glavnog koordinatora SRVKS-a
Filip Klinac 9A3CKF

SRVKS aktivno sudjeluje u vježbama zaštite i spašavanja u domeni radiokomunikacija na području Republike Hrvatske samostalno, ali i s ostalim službama (DUZS, MUP RH itd.), te nastoji izgraditi učinkovit sustav veza radi brže i kvalitetne provedbe mjera zaštite i spašavanja na terenu.

Članstvo SRVKS-a, između ostalog, čine profesionalni vatrogasci, djelatnici MUP-a, djelatnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, djelatne vojne osobe itd., a koji se u svoje slobodno vrijeme bave i radioamateriznom.

SRVKS uvježbava i educira svoje članove za rad u sustavu veza u kriznim situacijama korištenjem radioamaterskih uređaja te ih priprema za brzo postavljanje sustava veza, za prijenos informacija, zapovijedi i zahtjeva za pomoć te sudjelovanje u ostalim oblicima zaštite i spašavanja u katastrofama.

U svom radu koristimo digitalne i analogne komunikacije na kratkom valu, UKV-u te na višim frekvencijama.

Imamo izgrađenu i repetitorsku mrežu diljem cijele Hrvatske.

RADNE FREKVENCIJE (PDF)

IZGLED SRVKS ISKAZNICE i ZNAČKE

Ukoliko te zanima radioamaterizam i želiš postati licencirani radioamater kako bi se priključio SRVKS grupi, prati nas na Facebooku ili prati objave Hrvatskog radioamaterskog saveza kako bi pravovremeno saznao termine tečajeva za operatora A i/ili P razreda.